Brand i klubbstuga rubriceras som misstänkt mordbrand

Huaröd Artikeln publicerades
Foto: Mikael Persson

En brand utbröt natten till söndagen i Huaröd IF:s klubbstuga. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

Räddningstjänst och polis larmades till platsen vid 02.29. Då hade branden, som enligt räddningstjänsten troligen startat på altanen, hunnit sprida sig in till klubbstugan.

Räddningstjänsten hade åtta man från Kristianstad, en tankbil från Tollarp och sex man från Degeberga på plats under släckningsarbetet, som pågick till morgonen. Vid 06.30 fick räddningstjänsten hjälp av en grävmaskin för att kunna släcka det sista av branden.

– Stugan är ombyggd med plåttak och eternittak som rasade in och gjorde att vi inte kunde gå in och släcka, säger Andreas Silverberg, styrkeledare på plats från räddningstjänsten i Kristianstad.

Grävmaskinen fick med gripklo plocka rester från stugan och riva så att räddningstjänsten kunde komma åt.

– Det var enda sättet för att få det släckt inom rimlig tid, säger Andreas Silverberg.

Klubbstugan har totalförstörts. Det som finns kvar av byggnaden kommer troligen behöva rivas, enligt räddningstjänsten.

Stugan ligger vackert omgärdad av stora träd, men det fanns under natten ingen spridningsrisk till skog och mark. Ingen har heller kommit till skada i branden.

Även polis var på plats i ett tidigt skede under natten. Det är fortfarande oklart vad som orsakat branden, men polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

– Vi har skrivit en anmälan om mordbrand, det låter dramatiskt men det handlar ju om värdet på stugan, säger Martin Larsson, inre befäl vid polisen i Kristianstad.

Polisen kommer under söndagen att spärra av platsen för en teknisk undersökning, som kommer att genomföras när resterna av branden svalnat.