Brand i ladugård utanför Kristianstad – ”öppna lågor”

Kristianstad Artikeln publicerades
Räddningstjänsten, ambulans och flera polispatruller larmades ut.
Foto: Mikael Persson
Räddningstjänsten, ambulans och flera polispatruller larmades ut.

Det brann i en ladugård norr om Kristianstad på lördagsmorgonen. Enligt polisen fanns det ingen naturlig brandorsak.

SOS larmades klockan 7.43. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till Fredriksdalsvägen mellan Torsebro och Kristianstad.

Enligt uppgift skulle det brinna med öppna lågor i ladugården.

Vid 8.30-tiden kom uppgifter om att branden var släckt.

– Det finns ingen naturlig brandorsak. Platsen har spärrats av och det ska genomföras en teknisk undersökning; en särskild polishundstyp som är specialiserade på att söka av platser där det har brunnit kommer att användas, säger Katarina Rusin, presstalesperson på polisen, på lördagsförmiddagen.

Kan det finnas ett samband mellan den här branden och branden i ett uterum på Näsby någon timme tidigare på morgonen?

– Geografiskt och tidsmässigt ligger de väldigt nära varandra så givetvis kan man misstänka att det finns ett samband, men om det verkligen finns ett sådant får den fortsatta utredningen utvisa.

Foto: Mikael Persson
Foto: Mikael Persson
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.