Brand totalförstörde stall i Vä

Ett stall i Vä totalförstördes vid en brand på söndagsmorgonen. Polisen ser det som en misstänkt anlagd brand, men räddningstjänsten tycker att det är för tidigt att dra den slutsatsen.
Kristianstad • Publicerad 30 augusti 2004

Tjugo i sex på morgonen såg en bilist på E22 hur det brann i Vä och ringde räddningstjänsten. När de kom fram till gården var stallet helt övertänt och kunde inte räddas. Det brann ned till grunden. Däremot klarade sig boningshuset som ligger tio meter från stallet. Familjen som bor på gården var bortrest och det fanns inga djur i stallet när branden bröt ut. Sedan juni förra året har 31 ouppklarade bränder inträffat i Kristianstadstrakten. Vissa av dem har konstaterats vara pyromandåd. Polisen ser även branden i Vä som en misstänkt mordbrand eftersom det inte finns någon naturlig brandorsak hittills. Vakthavande brandingenjör Anders Pålsson anser däremot att det är för tidigt att säga att branden är misstänkt anlagd.

– Vi menar att det kan finnas flera alternativa brandorsaker. Det finns el i byggnaden till exempel. Det är ingen som är hörd på platsen, säger han.

Platsen är nu avspärrad och det kommer att göras en teknisk undersökning i veckan.

Ingela Rutberg

044 – 18 55 65

ingela.rutberg@kristianstadsbladet.se

Västanå
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.