Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brinnande hund upptäckt i stenbrott

Kvällsdoppet i stenbrottet blev allt annat än en angenäm upplevelse. Under tisdagskvällen gjorde badgäster en makaber upptäckt på platsen. Någon hade försökt elda upp en hel hund.

I Vånga stenbrott har någon eller några tagit sig för att elda upp en stor hund. Hundkroppen hittades invid en soptunna av personer som kommit till platsen för att bada.

– Det ryker nog där fortfarande, säger Kristianstadspolisens inre befäl Mikael Persson vid 19-tiden på tisdagen. För dem som anträffade hunden var det såklart en mindre angenäm upplevelse.

Då badgästerna såg röken gick de dit och upptäckte hunden som låg delvis utanför soptunnan. Ärendet är av polisen rubricerat som djurplågeri.

– Vi kan inte utesluta att man på något vis plågat djuret, säger Mikael Persson som också anger att polisen säger sig ganska säkert kunna ana vilken hundras det rör sig om.

– Man vet ju inte heller om hunden är stulen, eller vad det rör sig om, om det kan vara någon form av begravning, ett val att kremera sin hund... men det är uppenbart att det är en hund som brunnit.

Polisen är medveten om att det nog inte finns så många vittnen som rör sig i det inaktiva stenbrottet, men eventuella tips som kan bringa klarhet i omständigheterna tas gärna emot.

Läs mer