Budkavle i protest mot regeringens politik

LO:s skånska budkavle mot regeringens politik anlände i går till Kristianstad. Namnunderskrifter samlades in för att ta med till kongressen i maj.
Kristianstad • Publicerad 28 mars 2008
Agneta Nilsson och Kenneth Björkman lämnade över LO:s budkavle till Benny Jönsson (till höger), ordförande i LO-sektionen Nordöstra Skåne. BILD RONNIE SMITH
Agneta Nilsson och Kenneth Björkman lämnade över LO:s budkavle till Benny Jönsson (till höger), ordförande i LO-sektionen Nordöstra Skåne. BILD RONNIE SMITHFoto: 

Agneta Nilsson, vice ordförande i LO-sektionen Mellanskåne, lämnade i går över budkavlen till Benny Jönsson, ordförande i LO-sektionen Nordöstra Skåne.

– Det här är ett initiativ som kommer från Skåne. Den ska vandra Skåne runt och vara klar till LO-kongressen den 30 maj i Stockholm, säger Agneta Nilsson.

I samband med manifestationen, som startade den 19 december i Malmö, sker en namninsamling som även den kommer att lämnas över på kongressen. Under gårdagen var man på plats utanför Domus i Kristianstad med bokbord och för att jaga fler namnunderskrifter.

– Det här är en protest mot de beslut som fattas i den nya regeringen, beslut som slår mot de svaga i samhället och då främst sjuka, pensionärer och arbetslösa, säger Kenneth Björkman, LO-distriktets ordförande i Skåne.

Kraven som LO:s medlemmar ställer är fler och bättre jobb, stopp av utförsäljning av gemensam egendom och satsning på välfärden.

Budkavlen som går under namnet "Kamp för rättvisa" kommer att cirkulerar på olika arbetsplatser och därefter skickas den vidare till nästa sektion i länet.

– Vi hoppas på en bra manifestation och att delegaterna från Skåne kan lämna över många namnunderskrifter. Vi har ingen exakt siffra på hur många namn vi har fått in, men en gissning i nuläget är cirka 2000, säger Kenneth Björkman.

Karolina Alfredsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.