Annons

Campingen i Åhus till försäljning

Kristianstad kommun säljer Åhus camping. Annonseringen går igång denna vecka och intresserade köpare ska lämna in anbud till mark- och exploateringskontoret.
Kristianstad • Publicerad 2 september 2003
Campingens föreståndare sedan åtta år är Alvar Emanuelsson. Han är intresserad av att köpa anläggningen.
Campingens föreståndare sedan åtta år är Alvar Emanuelsson. Han är intresserad av att köpa anläggningen.Foto: 
Yvonne Nilsson tillhör långliggarna på Åhus camping, som får räkna med att bli uppsagda i höst. "Bättre än så här kan man inte bo", säger hon.Bilder: Ronnie Smith
Yvonne Nilsson tillhör långliggarna på Åhus camping, som får räkna med att bli uppsagda i höst. "Bättre än så här kan man inte bo", säger hon.Bilder: Ronnie SmithFoto: 

Försäljningen handlar om två områden, dels huvudcampingen på Kolonivägen och dels tillhörande platser på Stubbagatan, den så kallade Täppets camping. Totalt handlar det om 15,6 hektar mark.

Åhus camping säljs inklusive alla inventarier, vilket omfattar fem servicehus, förråd, reception, 20 stugor, 485 husvagnsplatser och cirka 50 tältplatser.

Annons

– Omsättningen förra året låg på 5,8 miljoner kronor, berättar Mats Gustafsson på kultur- och fritidskontoret, som ansvarar för verksamheten. Beslutet om att sälja campingen fattade politikerna i våras och annonseringen görs nu i såväl riks- som lokalpress samt i Sveriges Campingvärdars Riksförbunds (SCR:s) egen tidning. Visning för intresserade kommer att anordnas vid ett par tillfällen i höst.

Långliggande campinggäster informerades i lördags.

– De kommer att bli uppsagda från sina kontrakt under hösten, säger Mats Gustafsson.

– Sedan är det upp till den nye ägaren att utforma verksamheten framöver.

I nuläget har Åhus camping kontrakt med 270 långliggare för tiden 1 maj till 31 augusti. Två heltidsanställda samt 20-talet ungdomar under sommarmånaderna sköter verksamheten. Campingens föreståndare sedan åtta år tillbaka är Alvar Emanuelsson.

– Jag är intresserad av att ta över verksamheten och kommer att finnas med bland anbudsgivarna, säger han.

Han skulle gärna se att det byggdes en ny reception och att campingen får en egen butik. För att bli femstjärnig skulle campingen behöva en egen badanläggning.

– Men till en början siktar vi på att behålla de fyra stjärnorna och bevara samma standard som nu, säger Alvar Emanuelsson.

Från kommunens sida är man intresserad av att campingen i Åhus får en positiv utveckling.

– Att vi säljer den är ingeting konstigt, det är helt enkelt allt mer ovanligt att en kommun äger och driver en camping, säger Mats Gustafsson.

Annons

Campingen i Åhus har varit den enda i kommunens regi. Ivöns camping såldes och både Landön och Charlottesborg är utarrenderade.

Karin Hallengren

044-18 55 48

karin.hallengren@kristianstadsbladet.se

Åhus
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons