Centralskolans matsal återinvigd

Kristianstad • Publicerad 5 december 2007
Trångt, rörigt och högljutt i Centralskolans matsal byts mot luftigt, välorganiserat och trivsamt. Ellen Pettersson, Ebba Lewitz samt Carl Johansson låter sig väl smaka av maten. BILD: BOSSE NILSSON
Trångt, rörigt och högljutt i Centralskolans matsal byts mot luftigt, välorganiserat och trivsamt. Ellen Pettersson, Ebba Lewitz samt Carl Johansson låter sig väl smaka av maten. BILD: BOSSE NILSSONFoto: 

Matsalen på Centralskolan har nymålade väggar och heltäckande undertak. Igår var det återinvigning för den nyrenoverade lokalen och den redan jättegoda maten ska nu serveras i jättefina lokaler.

– 300 portioner dukas dagligen fram i vår skolbespisning, säger Birgitta Jönsson, ansvarig kokerska. Idag blir det lite extra med kycklingfilé, potatis, sås och salladsbuffé. Dessutom en glassbåt till alla.

Eleverna är både hungriga och nyfikna, när de kommer till bandklippningen. Rektor Lasse Östlund hälsar dem välkomna och förvaltningschef Kenth Olsson knyter upp det blågula bandet snabbt och lätt.

Maten ligger upplagd i nya serveringsvagnar och det gäller för barnen att hitta till rätt sittplats. Gladast av alla är nog personalen, som fått en helt ny diskavdelning och en mycket mer ändamålsenlig arbetssituation.

– Det är en väsentlig skillnad för skolmåltidspersonalen, säger Pierre Månsson (fp), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Ombyggnaden av Centralskolans matsal har varit efterlängtad. Den har varit på tal i närmare tio års tid och nu är den genomförd för cirka 8,5 miljoner kronor. Då hänger ventilationsförbättringarna ihop med en fortsatt renovering i huset för ytterligare 8,4 miljoner. Till hösten 2008 har bild- och formelever på C4-gymnasiet förnyade utrymmen på Centralskolan.

Karin Hallengren

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.