Choklad + semla = sant
Fem sorters semlor står på bordet. Alla smaksatta med choklad. I bulle eller fyllning.
- Man kan blanda choklad i det mesta. Det finns inga begränsningar, säger Amina Olsson, som driver Minas chokladstudio.
Den övertygelsen hade hon redan i fjol. Då sålde hon semlor med mörk chokladtryffel och grädde. I år låter hon kunderna rösta fram sin favoritsemla.
I lördags inföll semmelprovardagen. Vid ett av borden hugger nybildade Damklubbens åtta medlemmar in på semla efter semla.
- Rättså mäktigt. Det börjar kännas i magen, stönar de.
Men kastar sig glatt över en femte semmelsort. Hatten av och så slinker den mjuka bullen fylld med mjölkchokladtryffel och pösig grädde in i munnen. En klar favorit. Bland flera.
- Jag vet vilken jag tycker är godast. Den med vit tryffel, säger Diana Thomasson.
- Nej, mjölkchokladfylliningen är godast, säger Jessica Wiklund.
När de mumsat i sig de sista smulorna står det klart att gänget har en rad olika favoriter. Alla utom den riktigt mörka chokladfyllningen får en röst.
- Den smakar som chokladpudding, säger Diana Thomasson.
Amina Olsson har en förkärlek för mörk choklad.
- Men jag älskar mandelmassa också. Kanske nästa års semla blir en kombination av mandelmassa och mörk choklad.
På eftermiddagen står det klart att årets semmelvariant i Minas chokladstudio ska fyllas med vit chokladtryffel.
- Den fick dubbelt så många röster som tvåan med ljus chokladtryffel, säger Amina Olsson.