Annons

Christer Nylander startar redan nu personvalskampanj

”Praktikperioden” i riksdagen under Siw Perssons frånvaro före jul gav svaret. – Jag och familjen klarade att jag pendlade mellan Kristianstad och Stockholm. Det tänker jag fortsätta med om jag blir invald i riksdagen, säger folkpartiets Christer Nylander.
Kristianstad • Publicerad 24 augusti 2001

Han vann provvalet till riksdagen ganska stort, som han säger, och har som mål att partiet får tio procent av rösterna i valkretsen. Det skulle troligen ge två riksdagsmandat, och det ena tänker han ta hand om själv.

Det är med detta i ryggen Christer Nylander nu startar sin personvalskampanj. För det är det personliga stödet från väljarna han strävar efter mest.

Annons

I det personliga manifestet har han prioriterat tre områden: skolfrågorna, den enskilda människan och modern teknik, som gör att bostadsorten många gånger saknar betydelse.

– Nya tekniken kolliderar med det gamla folkhemstänkandet.

– Dagens makthavare är mycket präglade av det gamla systemet, säger Christer Nylander.

Han har för övrigt bokat en personlig hemsida, även om den inte ligger ute på nätet ännu. På skolsidan handlar det om att ge ett tydligt alternativ till Ingegerd Wärnerssons skolpolitik.

– Skolfrågorna är viktiga både för föräldrar och samhället. Jag vill att det blir huvudfrågan i den här valkretsens valrörelse.

Mobbning, tydliga krav redan på de yngsta i skolan, en uppvärdering av läraryrket och skolan är viktiga inslag i hans liberala alternativ. När Christer Nylander tänker på den enskilda människan vill han vända upp och ner på maktstrukturen.

– Vi står för mycket med mössan i handen. Det offentliga har tolkningsföreträde i dag. Jag vill sätta människan före systemet.

Eftersom den tekniska utvecklingen går så rasande snabbt som den gör, och det numera inte är något märkligt att försvinna till Bolivia några år, eller plugga i Köpenhamn, vill Christer Nylander se medborgarna som tågluffare. Gränserna, på alla områden, blir mindre viktiga.

– Desto viktigare för politiker att se till att folk fyller sin ryggsäck med det de behöver.

Eftersom förmågan att tänka ungt och nytt är viktig – det behöver för övrigt inte ha med den biologiska åldern att göra – kommer Christer Nylander att använda e-postbrev och sms-meddelanden under sin valkampanj.

Annons

– Jag vill ha en panel av yngre som svarar på frågor via sms.

Christer Nylander är en person som tycker att ”det är förbannat roligt med valrörelser”. Och han är ute i god tid. Det är mer än ett år kvar till valet.

– Ska det vara personval går det inte att komma fyra veckor före ...

gunilla.ingels

@kristianstadsbladet.se

Av Gunilla Ingels 044–18 55 38
Av Gunilla Ingels 044–18 55 38
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons