Christian IV:s skola hade öppet hus

Christian IV:s skola visade upp sig i all sin mångsidighet inför blivande elever och deras anhöriga i går kväll. Och det kryllade av folk och aktiviteter.
Kristianstad • Publicerad 9 november 2001

Amanda Rössler och hennes mamma Maria hade först lyssnat på den allmänna informationen och sedan gått runt. Målet var programmet för bild och form där de träffade läraren Gerd Aldén. – Du lär dig mycket om allt möjligt, får med dig massor av verktyg för framtiden. Det är ingen konstskola, utan ett gymnasium där du får behörighet samtidigt som du odlar din kreativitet och stärker din identitet, sade hon. Amanda hade i stort sett redan bestämt sig och ändrade inte sina planer inför gymnasievalet under besöket. – Det här är som jag hade tänkt mig. Jag vill utveckla mina intressen, sade hon och fick stöd av sin mamma Maria. – Jag tycker det är bra att skolan ser till varje individ och ger dem chans att utveckla sig. De verkar ha en tillåtande attityd och det tycker jag är mycket positivt, sade hon. lena.timelin @kristianstadsbladet.se

Av Lena Timelin 044-18 55 12
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.