Culinar siktar mot öst

Det var pampigt värre när systerbolagen Culinar och Lyckeby Stärkelsen Food & Fibre slog sina påsar ihop i går eftermiddag. Numera arbetar bolagen under det nya namnet Lyckeby Culinar AB.
Kristianstad • Publicerad 17 maj 2003
Lyckeby Culinars vd, Klas Ralvert (till vänster) och marknadschefen, Hans Berggren, knöt på ett symboliskt sätt ihop banden från Culinar och Lyckeby Stärkelsen Food & Fibre vid gårdagens sammanslagning.BILD: WILLY ALM
Lyckeby Culinars vd, Klas Ralvert (till vänster) och marknadschefen, Hans Berggren, knöt på ett symboliskt sätt ihop banden från Culinar och Lyckeby Stärkelsen Food & Fibre vid gårdagens sammanslagning.BILD: WILLY ALMFoto: 

En av företagsledningens förhoppningar med den nya sammansättningen är att smak-och konsistens-företaget Lyckeby Culinar AB ska kunna visa upp ett gemensamt ansikte utåt i den hårda konkurrens som råder inom livsmedelsbranschen i dag.

–  Spelplanen förändras hela tiden och som läget är i dag tar importdelen allt större plats. Det blir i framtiden än mer viktigt att internationalisera sig och vi vill också bli mer kompletta för att kunna konkurrera, sade företagets vd, Klas Ralvert i sitt invigningstal till de omkring 200 anställda på Culinars anläggning i Fjälkinge i går eftermiddag.

För att riktigt understryka betydelsen av internationaliseringen hade även representanter från företagets fabriker i Ryssland, Lettland och Indien bjudits in.

När Klas Ralvert hade sagt sitt tog företagets marknadschef, Hans Berggren, över ordet.

Hans tal handlade om att företaget nu tänker ta sig an den stora marknad som i dag finns i Östeuropa.

–  Det finns väldigt mycket att göra i det området. Min ambition är att vi ska kunna sälja mera, utvecklas mera samt också producera mera i samband med den här sammanslagningen.

– Vi vill helt enkelt ha ännu mer drag under galoscherna i framtiden, sade Hans Berggren innan han tillsammans med Klas Ralvert, på ett symboliskt sett knöt ihop banden från de två företag som numera verkar tillsammans.

Markus Danielsson

044-18 55 00

nyheter@kristianstadsbladet.se

FJÄLKINGE
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.