Cykelleder utmed Nya Boulevarden

Separata cykelleder på båda sidor av Nya Boulevarden, två fickor för stadsbusstrafiken och förhöjningar i sträckan mellan Östra Storgatan och Västra Storgatan. Så ser förslaget ut till ombyggnad av Nya Boulevarden. Efter att tekniska nämnden har tagit upp ärendet idag kan ombyggnaden komma igång.
Kristianstad • Publicerad 7 november 2001

I slutet av förra veckan enades ledningarna för tekniska nämnden, byggnadsnämnden och kommunstyrelsen om ett slutgiltigt förslag för hur nya Nya Boulevarden ska se ut. Idag presenteras förslaget för politikerna i tekniska nämnden. – När det sedan kan börja byggas vet jag inte exakt, men det blir mycket omgående efter att förslaget presenterats för tekniska nämnden, säger stadsarkitekten Tomas Theander. Förslaget har i stort sett bibehållits sedan det presenterades för ett år sedan. Utöver cykelleder på båda sidor, upphöjning av gatan och fickor för stadsbussarna, planteras en enkelrad av träd på södra sidan av Nya Boulevarden. – Vi tillgodoser både bilisters behov av framkomlighet och kollektivtrafiken, säger kommunstyrelsens ordförande, Bo Kristiansson (s). – Tidigare har vi inte lyckats knyta samman Östra och västra cykelstråken. Nu ska man säkrare kunna korsa Näsbyleden fram till Västra Boulevarden och leden via Kanalgatan eller Södra Kaserngatan in till Östra Boulevarden, säger han. Ombyggnaden har en nära koppling till ombyggnaden av Stora Torg, men där avvaktas ett förslag till utformning till budgetdiskussionerna. Den politiska majoriteten har avsatt pengar för en ombyggnad, vilket oppositionen inte har gjort. 4,7 miljoner kronor finns avsatta för Nya Boulevarden, vilket inkluderar regionala trafikinvesteringsbidrag. marcus.haraldsson @kristianstadsbladet.se

Av Marcus Haraldsson 044-18 56 13
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.