Dansgolvet krävde extra fotarbete

När det inte spelas handboll på stränderna i Åhus så dansas det. Lena Johansson och Tony Åberg var två som tog sig an utmaningen under Seaside Summer Festival.
Kristianstad • Publicerad 7 augusti 2010
Den stora publikanstormningen uteblev under fredagens strandfestival i Åhus. Pugh Rogefeldts inställda spelning kan ha varit en bidragande orsak.
Den stora publikanstormningen uteblev under fredagens strandfestival i Åhus. Pugh Rogefeldts inställda spelning kan ha varit en bidragande orsak.Foto: 
Heléne Andersson följde med när dottern Klara och bästa kompisen Isabelle Hallberg skulle ha en heldag på stranden. På scehmat stod Mamma Måds konsert och glass i stora lass.
Heléne Andersson följde med när dottern Klara och bästa kompisen Isabelle Hallberg skulle ha en heldag på stranden. På scehmat stod Mamma Måds konsert och glass i stora lass.Foto: 
Heléne Andersson följde med när dottern Klara och bästa kompisen Isabelle Hallberg skulle ha en heldag på stranden. På scehmat stod Mamma Måds konsert och glass i stora lass. Bild: Malin Palm.
Heléne Andersson följde med när dottern Klara och bästa kompisen Isabelle Hallberg skulle ha en heldag på stranden. På scehmat stod Mamma Måds konsert och glass i stora lass. Bild: Malin Palm.Foto: 
Lena Johansson och Tony Åberg räddes inte det tuffa dansgolvet på stranden. På scenen stod Christian Taak och levererade den ena 70-talsdängan efter den andra. Bild: Malin Palm.
Lena Johansson och Tony Åberg räddes inte det tuffa dansgolvet på stranden. På scenen stod Christian Taak och levererade den ena 70-talsdängan efter den andra. Bild: Malin Palm.Foto: 

Den stora publikanstormningen uteblev under fredagens strandfestival i Åhus. Pugh Rogefeldts inställda spelning kan ha varit en bidragande orsak.

Mamma Måds föreställning mitt på dagen lyckades ändå locka en del glada barn till stranden. Bästa kompisarna Klara Andersson och Isabelle Hallberg laddade inför en heldag.

– Först ska vi lyssna på musiken. Sedan blir det glass. Jag ska ha lakrits och citron på min, säger Klara Andersson.

– Och jag ska ha en regnbåge, säger Isabelle Hallberg.

Framåt kvällen blev det dags för lite mer vuxen musikunderhållning. Anders Håkansson var mer än nöjd där han satt i en fåtölj på stranden och njöt av 70-talsrocken som Christian Taak bjöd på.

– Man tänker tillbaka på gamla tider när man hör den här musiken, synd bara att det inte dök upp lite mer folk, säger han.

Alla valde dock inte att sitta ned under festivalen. Lena Johansson och Tony Åberg var två som tog sig an utmaningen att dansa i den djupa sanden framför scenen.

– Det är tungt, mycket tungt. Men kommer man bara in i rytmen och får upp flåset så tänker man inte på det efter ett tag, säger Lena Johansson.

– Barfota är ett stalltips, påpekar Tony Åberg.

Den som sörjde att Pugh Rogefeldt inte dök upp fick plåster på såren när delar av legendariska Gyllene Tider intog scenen. Festivalen blev inte sämre av att grabbarna i Sme'ns Baglomma återvände till Åhus fär ännu en bejublad spelning. Andra akter som förgyllde sommarkvällen var Snowpatrol och Freestyle.

Marek Stefaniak044-18 55 00marek.stefaniak@kristianstadsbladet.se
Marek Stefaniak
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.