Danslystna trotsade kylan på trettonafton

Danspubliken svek inte på trettonafton.Snöoväder och kyla till trots så gav sig folk ut på söndagskvällen för att ta sig en svängom på dansgolvet.
Kristianstad • Publicerad 6 januari 2003

Nypremiären för trettonaftondansen på Tydingesjön gick bra. – Här var cirka 400 personer och vi är jättenöjda, säger nya delägaren Else-Marie Östergren, som numera driver Tydingesjön med både dansställe och camping tillsammans med sambon Christer Olsson. Med hjälp av vänner och bekanta fick de det hela att fungera i både kassa, disk och servering. Berth-Idoffs orkester stod på scen och en hel del Broby-folk var på plats. – Däremot valde de från Malmö-Lund-området, liksom från Småland, att bli hemma på grund av vädret, säger Else-Marie. Men de får fler chanser! Nästa danstillfälle på Tydingesjön blir den 25 januari. Sommarlust i Kristianstad drog igång sitt jubileumsfirande i och med dansen på Trettonafton. Danskvällen på La Veni med Date drog 550 personer. Bara 50 personer från fullsatt. – Det blev en mycket, mycket lyckad kväll, säger parkchefen Jan-Åke Wendel. – Gästerna gav uttryck för att de hade trevligt och var nöjda! 100-årsjubileet firades bland annat genom gratis inträde till danskvällen, vilket har sin del i publiktillströmningen. – Kanske att det kom 150-200 personer extra på grund av man slapp betala 140 kronor i entré, säger Jan-Åke Wendel. Åhusparken var också ett dansställe som var igång på Trettonafton. 350 personer kom för att dansa till Jokers orkester och från arrangörshåll beskrivs publiken som oerhört dansant. – Det är precis så som det skall vara, säger Åhusparkens delägare Claes Lewin. Enligt honom var det flera som uttryckte glädje över att dansen i Åhusparken är igång igen. Han egen bedömning är att snöovädret bidrog till att flera Åhusbor valde att dansa på hemmaplan denna Trettonafton. Karin Hallengren 044-185500 karin.hallengren @kristianstadsbladet.se

Tydinge/Kristianstad/Åhus
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.