De hjälper traktens fattigpensionärer - ”gör ont i mig att de som tjänat vårt land hela livet inte ska kunna äta sig mätta”

Tollarp Artikeln publicerades
Jenny Granberg på Björkbacka gård och Peter Lundell på Hagalunds gårdsmat bestämde sig för att hjälpa fattigpensionärer med mat.
Foto: Privat
Jenny Granberg på Björkbacka gård och Peter Lundell på Hagalunds gårdsmat bestämde sig för att hjälpa fattigpensionärer med mat.

De svenska fattigpensionärerna livsvillkor diskuteras ofta på olika håll. Peter och Jenny Lundell på Hagalunds gårdsmat bestämde sig för att göra någonting åt det. Och Jenny Granberg på Björkbacka gård hängde på.

Insikten ledde till att man via gårdens Facebook-sida gjorde ett inlägg där man bad fattigpensionärer och deras anhöriga att höra av sig, då man ville ge ut tre lådor med 14 kilo hängmörat nötkött till de som har det svårt.

Inlägget fick fart i sociala medier och har i skrivande stund fått över 1000 olika reaktioner i form av 122 kommentarer där olika personer applåderar projektet eller anmäler sig själva eller anhöriga.

Detta samt 824 olika reaktions-markeringar, där vissa känner kärlek, andra gillar inlägget och andra känner sig ledsna. Ett ämne som berör alla i någon form så klart, menar Peter Lundell på Hagalunds gårdsmat.

– Det har kommit in så många anmälningar att vi får helt enkelt välja på ren slump. Alla har det svårt på sina vis och om vi hade suttit och själva valt ut personer hade man knappt kunnat sova på natten för det. Varenda en som hör av sig förtjänar en sådan här låda, och vi önskar vi kunde ge dem det, men vi gör vad vi kan och lämnar ut 42 kilo kött totalt.

Det hela gav ringar på vattnet och Jenny Granberg på Björkbacka gård, som ligger i utkanten av Tollarp, hörde av sig till Peter och ville bidra med vad hon kunde, så tillsammans med matlådorna kommer det alltså även att finnas färska gårdsägg från Tollarp.

– Det gör ont i mig att de som tjänat vårt land hela livet inte ska kunna äta sig mätta. Jag har följt Hagalunds gårdsmat på Facebook ett tag och kände att det var ett fantastiskt initiativ som jag ville dra mitt strå till stacken med, berättar Jenny Granberg.

Nu hoppas Peter och Jenny Lundell och Jenny Granberg att det ska bilda ringar på vattnet, att debatten eldas på ytterligare och att de som behöver hjälp får det.

– Det är så sant som det är sagt, ingen kan göra allt - men alla kan göra något, säger Peter Lundell på Hagalunds gårdsmat.