Annons

Den rullande redaktionen i Tollarp blev välbesökt

Kristianstad • Publicerad 30 augusti 2001

Kristianstadsbladets rullande redaktion blev en succé i Tollarp. Det var en strid ström av läsare som med spelplanen till Superskrapet i händerna kom för att hämta vinster och samtidigt gav tidningen ris och ros.

Först var Inger Bergman från Everöd, som passade på att besöka vår husbil när hennes egen bil var på verkstaden här i Tollarp för att byta stötdämpare. Hon hade bara rosor att ge till Kristianstadsbladet för bevakningen och för tidningen i allmänhet. Hon hade också med sig hälsningar från grannen Nanna Nilsson, 93 år, som var för upptagen av trädgårdsarbete hemma för att kunna följa med till Tollarp.

Annons

Nästa på plats var Gunnar Olsson, som pekande berättade att han bodde tvärs över gatan. Han tyckte att Kristianstadsbladet skrev mer om Tollarp förr när det var konkurrens mellan tre tidningar och när Sigvard Jönsson fanns som Bladets lokalredaktör i Tollarp.

Mer nöjd var Ulla Övemar.

– Tidningen har blivit bättre. Står mer, finns mer att läsa. Det står inte så mycket om Tollarp, men det händer ju inte så mycket här heller, förutom vägen. Alla är intresserade av den. Här riskerar jag inte att bli drabbad, men jag har bott i Liarumsdalen och förstår deras oro. Frågan är om vägen behövs. Folk kan köra lite saktare.

Maj Persson i Linnekulla säger att tidningen gör henne glad varje morgon.

Agnes Fondell tycker att tidningen är dyr.

– Men allt går i höjden, pensionen räcker inte. Vi borde införa hyresstopp, lönestopp och prisstopp i fem år.

Sonja Nilsson vill ha ett mindre format:

– Många tycker tidningen är alldeles för stor.

Sandra Åhlberg som är ung och uppväxt i Tollarp tycker Kristianstadsbladet är en rätt bra tidning.

– Men det står för lite för ungdomar.

Annons

– Välkommen till Tollarp och till bygden där inte mycket händer om man har Bladet, säger Ruben Axelsson som skrivit till mig tidigare och klagat för att vi skriver för lite om Tollarp.

Många berömde också Superskrapet.

– Folk inom sjukvården som kommer på hembesök ser alla dessa frågor som ligger framme och skapar diskussionsämnen. Folk börjar tala med varandra, det engagerar till att hjälpa varandra att klara frågorna, berömmer Lionspresidenten Lars Nilsson som annars tycker att Bladet måste skriva mer om arrangemangen i Tollarp.

– Ni skriver mer om Vinslöv och alla andra orter, menar han.

Jan Håkansson tycker tidningen är för stor.

– Den tar upp hela köksbordet. Men tidningen i sig själv är bra.

Eva Glader-Granqvist anser att tidningen har blivit riktigt bra. Tidigare skrev man för lite kritiskt om pampar och andra som misskötte sig. Hon tycker vi kunde skriva mer om Mellanöstern-krisen men fick mothugg av Jurgen Fält som inte alls var enig med henne utan tyckte att egospiralen var viktigast för en lokaltidning.

– Först jag, sedan familjen och sedan Tollarp och långt ner på hans prioriteringslista kom Mellanöstern. Men det väckte debatt och helt plötsligt stod vi där på torget i Tollarp och diskuterade orsakerna till Mellanöstern-konflikten.

peter.melin@kristianstadsbladet.se

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons