Annons

”Det är uteslutet att behålla samma sträckning som nu”

Kenneth Jönsson från föreningen Bevara Linderödsåsen vill helst ha kvar E22:s nuvarande sträckning. En lösning som kommunalrådet Bo Kristiansson (s) anser helt utesluten.
Kristianstad • Publicerad 24 januari 2001

Kenneth Jönsson har en fastighet som riskerar att hamna alldeles intill vägen. Det är en av anledningarna att han engagerat sig i frågan. Dessutom tycker ha att det är ett för stort ingrepp i naturen om man lägger vägen längs med åsen.

–Vägen kommer att gå igenom i dag helt orörd natur. Dessutom har vi redan problem med halka på E22. Hamnar vägen längs den högsta punkten på åsen blir det ett ännu större problem, säger han. Han förordar inget av de alternativ som innebär en flyttning av vägen.

Annons

–Alltid är det någon som drabbas när man ändrar vägsträckningen.

Kommunalrådet Bo Kristiansson (s) menar däremot att nuvarande vägsträckning måste ändras, eftersom den skapar stora trafiksäkerhets- och miljöproblem för dem som bor utmed vägen idag.

–Jag ser inte en utbyggnad av dagens dragning som något konstruktivt alternativ, säger han. Att det blir en utbyggnad av vägen är av hög prioritet.

–Vi vill få en snabbare och säkrare väg. I dag är den här delen på E22 en av Sveriges 100 mest olycksdrabbade vägar.

Av de tre huvudlinjer – norr och söder om Tollarp och den så kallade diagonalen – som diskuteras har kommunen tidigare förordat en nordlig dragning förbi Tollarp. –Innan vi tar ställning vill vi ha alla alternativ belysta. Det är också vår skyldighet att lyssna på olika medborgarintressen och vi kommer nu att se på de olika alternativen med färska ögon, säger Bo Kristiansson.

–Det är klart att det kommer att innebära olägenheter för vissa boende oavsett hur dragningen blir. Men det blir bättre miljö för dem som bor längs vägen idag.

asa.pearce@kristianstadsbladet.se

Av Åsa Pearce 044-18 55 80
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons