Det blev årets bästa baddag

Kristianstad Artikeln publicerades
C4 Energi har under sommaren mätt badtemperaturen på olika håll i kommunen med hjälp av smarta sensorer.
Foto: Bosse Nilsson
C4 Energi har under sommaren mätt badtemperaturen på olika håll i kommunen med hjälp av smarta sensorer.

Torsdagen den 25 juli kan ha varit årets bästa baddag i Kristianstadstrakten. I alla fall om man får tro statistik över hur många som besökt C4 Energis badtemperatursida.

– Den allra bästa baddagen 2019 måste ha varit torsdagen den 25 juli för då hade vår badtemperatursida en bra bit över 3000 besökare, säger Malin Sturesson, kommunikatör på C4 Energi i ett pressmeddelande.

Den 25 juli var en vacker sommardag med maxtemperatur på 26,8 grader i Kristianstad. Ett högtryck hade etablerat sig över södra Sverige och gav övervägande soligt väder, enligt SMHI. Passande för ett dopp i det blå, alltså.

C4 Energi har under sommaren mätt badtemperaturen vid Äspet, Täppet, Kiaby, Balsby, Ivö och Landön. Detta efter att ha placerat ut sensorer som en gång i timmen mäter luft- och vattentemperatur och skickar vidare informationen till sajten.

Satsningen påbörjades i fjol, men har stigit i popularitet under sommaren. Sedan mätningarna drog igång i slutet av maj har badtemperatursidan haft mer än 100 000 besökare, dubbelt så många som förra året.

– Det är jätteroligt att så många använt vår tjänst där vi med hjälp av smarta sensorer mäter badtemperaturen vid badplatser i kommunen, säger Henrik Stenberg, projektledare för ”Internet of Things” på C4 Energi.

Mätningen av badtemperaturen är ett sätt för bolaget att visa vad man kan använda smart teknik till. Det kan exempelvis vara till hjälp när företag lättare vill få koll på sin utrustning eller när det uppstår strul i produktionen.

– Ett exempel kopplat till vatten är att man med sensorer kan upptäcka fukt eller begynnande vattenskador innan de ställer till alltför stora problem, förklarar Henrik Stenberg.

Vill du få bättre koll på badläget? Gå med i vår badtemperaturgrupp på Facebook.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.