Annons

Detaljstudier av E22-förslagen fördröjer beslut

I slutet av augusti räknar projektansvarige Kjell Lindahl på Vägverket med att beslut om sträckning av den nya E22 mellan Hörby och Vä ska kunna fattas.
Kristianstad • Publicerad 10 augusti 2001

– Eftersom länsstyrelsens svar skilde sig från kommunens har vi satt oss att detaljstudera de båda förslagen ännu en gång. Vi analyserar alternativen och jämför betydelsen för bland annat avgasutsläpp, väglängd och nyckelbiotoper och det kommer att ta några veckor till, säger han.

När det materialet är klart ska man låta kommunens och länsstyrelsens handläggare ta del av det materialet och yttra sig ännu en gång.

Annons

Samtidigt har Vägverket beslutat att kalla in den intressegrupp som bildades i projektets början. Den kallelsen till samråd gick i väg med posten i går och når alltså deltagarna i dag.

– Vi bjuder in intressegruppen till den 20 augusti. Och nästa dag, den 21 augusti, har vi kallat representanter för de tre aktionsgrupperna Bevara Linderödsåsen, Rädda Liarumsdalen och Norra Tollarp – distans till E22 till ett motsvarande möte, berättar han.

Därefter hoppas Kjell Lindahl att Vägverket ska kunna fatta ett beslut om var den nya vägen ska byggas.

– Vi vill inte dra det här ärendet i långbänk, kommenterar han.

lena.timelin

@kristianstadsbladet.se

Av Lena Timelin 044-18 55 12
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons