Annons

Drabbad erbjuder belöning för tips om brandbomb

Lägenhetsinnehavaren av den brandbombsdrabbade lägenheten på Östra Boulevarden har utlyst en belöning på 10000 kronor till den person som kan ge upplysning om vem som kastade en molotovcocktail mot fastigheten natten till den 6 augusti i år.
Kristianstad • Publicerad 11 september 2001

Polisen har tidigare sökt vittnen till dådet, men hittills har ingen hört av sig. – Pengar brukar locka. Därför vill jag nu gå ut med en belöning på 10000 kronor för att någon ska träda fram och berätta vad de sett. Det måste finnas några vittnen till händelsen, tror den drabbade sjukpensionären, som vill förbli anonym. Det var strax före midnatt den 5 augusti som någon eller några personer slängde en brandbomb, en så kallad molotovcocktail, mot mannens balkong på andra våningen. Brandbomben träffade ett fönster som lyckligtvis stod emot smällen. Istället fattade den eldfarliga vätskan eld på balkongen, som sotskadades. – Om brandbomben gått genom fönstret och antänt lägenheten hade hela huset kunnat vara övertänt inom kort tid, fortsätter han. Själv tror han att brandbomben hänger samman med ett mordhot mot honom några veckor före attentatet. Brottet rubriceras som mordbrand. – Det känns nu som om hela mitt liv ryckts undan, säger sjukpensionären med gråten i halsen. Efter attacken har han fått uppsöka psykiatrisk hjälp för att kunna komma över händelsen. Trots att polisen efterlyst vittnen till händelsen här i Kristianstadsbladet, har ingen hört av sig. Nu hoppas han att belöningen på 10000 kronor ska få någon att ”sladdra” till polisen. – Om man inte kan gå säker i sin egen lägenhet, då har något gått galet med vårt samhälle. Tipsen kan lämnas till polisen i Kristianstad eller närmaste polisstation. nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Bo Erlandsson 044-185500
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons