Duva som söker storstadspuls

Kristianstad • Publicerad 28 april 2001

Nu har bostadsbristen slagit till även i duvornas förlovade värld. För hur skall man annars förklara att Fru Duva slagit sig till ro och lagt ägg i ett träd i en av Kristianstads absolut mest trafikerade korsningar med allt vad det innebär av farliga avgasutsläpp och påfrestande trafikbuller?!

Den som uppmärksammade Kristianstadsbladet på Fru Duvas utsatta bosättning var ingen mindre än kommunens egen trafikingenjör Stefan Fransson. Som nu tillsammans med övrig personal på C4 Teknik håller ögonen på utvecklingen och grunnar över hur man ska fixa barnsäkra flygvägar tills ungarna är stora nog pröva sina vingar.

Duvan ligger i ett bo i ett träd just intill Västra Boulevarden där gatan korsar Nya Boulevarden. Varför det blev där och inte inne i betydligt rofylldare Tivoliparken är för alla en gåta - om det nu inte är så att denna Fru Duva flyttat in från och saknar den storstadspuls som till exempel Köpenhamn bjuder sina invånare. n

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.