Två till sjukhus efter trafikolycka

Kristianstad Artikeln publicerades

E22 stängdes av efter en trafikolycka med två personbilar på lördagseftermiddagen och minst två personer fick föras till sjukhus.

Olyckan inträffade vid 16-tiden strax söder om Nöbbelöv i riktning mot Tollarp. En personbil körde av vägen, voltade och hamnade i ett vägdike, enligt polisen.

– Som jag har förstått det var det en bil som gjorde en u-sväng och inte fick upp farten tillräckligt utan blev påkörd bakifrån av en upphinnande bil. Det var minst två skadade som fördes till sjukhus, säger inre befälet Johan Sjöberg på räddningstjänsten i Kristianstad.

Polisen bekräftar att två personer förts till sjukhus, men har inga uppgifter om skadeläget. Båda bilarna behövde däremot bärgas.

Finns det någon misstanke om trafikbrott i samband med olyckan?

– Inget som framgår i nuläget, men det kan framkomma under utredningen, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson.

Vägen stängdes av i båda riktningarna under räddningsarbetet och trafiken leddes om vid Östra Vram. Vid 17.30-tiden meddelade Trafikverket att vägen var öppen igen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.