Ejaltbo fick kulturpris

Maj-Britt Ohlsson från Eljalt utanför Röke fick årets kulturpris av Centerkvinnorna i Kristianstads distrikt vid deras årsmöte på Österslövs bygdegård i lördags.
Kristianstad • Publicerad 16 mars 2008

Priset, ett stensmycke, fick hon för sin kunnighet inom många områden, som vävning, bildvävnad, dräll, damast, flamskt och röllakan, makramé, pinnspets, filé, batik, sidenmålning, halmslöjd samt keramik. Maj-Britt Ohlsson har varit cirkelledare i 40 år inom Studieförbundet Vuxenskolan och har lärt ut sina kunskaper på sjukhemmen i Tyringebygden. Hon har också hållit i cirklar i sitt hem, där hon har en vävstuga och en brännugn för keramik.

Under mötet diskuterade de 50 ombuden arbetet med jämställdhetsutbildning som berör Skånes alla kommuner och en enkät om tillståndet inom hemsjukvården som har gått ut till samtliga avdelningar i Kristianstads distrikt.

Marcus Haraldsson

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.