Elev åtalas för strypgrepp på fritidsledare och hot

En elev på Härlövsskolan åtalas för att ha hotat en lärare och tagit strypgrepp på en fritidsledare.
Kristianstad • Publicerad 22 juli 2008

En dag i vintras diskuterade läraren med några elever på Härlövsskolan hur en brand utbrutit i ett rum på skolan. En av killarna blev så arg att han hotade att ge henne en lavett.

Läraren gick för att prata med rektorn. När hon kom tillbaka tog eleven tag i hennes arm och förde den bakåt, så att det gjorde ont.

Sedan släppte han, men hotade henne ytterligare någon gång. Eleven har delvis erkänt och åtalas nu för olaga hot och ofredande. Han åtalas också för misshandel, eller i andra hand ofredande, för att han i höstas tog tag om halsen på en fritidsledare och klämde åt. Fritidsledaren försökte ta sig loss, men inte förrän några andra slet bort eleven kom han loss.

I det fallet varken erkänner eller förnekar eleven utan säger att han knuffat fritidsledare med båda händerna på halsen, men inte klämt åt.

Eleven åtalas också för misshandel av en annan elev. Den åtalade kallade den andre för bög och fick svaret detsamma. Den åtalade blev arg, tryckte upp den andra eleven mot väggen, gav honom två knytnävsslag i ansiktet och skallade honom.

Den åtalade själv tror inte att han slog honom i ansiktet, men erkänner att han skallade honom.

Ingela Rutberg
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.