Annons

Elever fick agera personalchef

Kristianstad • Publicerad 19 september 2003

Tänk dig att själv vara personalchef och få fundera över vad som krävs för att anställa någon. Det är vad 220 elever på Söderportsgymnasiet fick prova på igår under en temadag med organisationen Svenskt Näringsliv.

Alla elever som går andra året på de olika programmen fick igår tillfälle att fundera över vad de vill jobba med i framtiden. Svenskt Näringsliv hade anordnat en dag med temat "din guide till framtidens arbete".

Annons

– Vi har diskuterat om framtidens arbetsmarknad, vad man ska tänka på vid en anställningsintervju och så fick eleverna träffa en personalchef och en företagare, säger Håkan Alfon från organisationen.

Eleverna var uppdelade i fyra grupper utspridda över skolan, varav två av grupperna fick besök av personalchefen, eller rekryteraren, Monika Willeberg, medan den andra halvan av eleverna fick träffa företagaren Nina Nässen från Lund.

– Eleverna fick även själva prova på att vara personalchef och ställa frågor till sökande, lyssna och ta referenser. Sedan hade vi ett möte där eleverna fick tänka igenom vad de vill ha ut av sina drömjobb och vilken typ av arbetsplats de vill vara på, sade Håkan Alfon.

Eleverna Josefin Hallkvist och Marie Faust från samhällsprogrammet var mycket nöjda med dagen.

– Det var bra hela dagen. Det är viktigt att veta vad de kräver av en på ett jobb, sade Marie.

– Det gäller att ta alla sommarjobb man kan få och det är viktigt att ta för sig av livet direkt efter skolan och att lära sig genom sina misstag, sade Josefin.Marcus Haraldsson

Kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons