Elever hade uppvisning på riktig teaterscen

Högstadieeleverna på Fjälkinge skola flyttade för en kväll in på Kristianstads teater och roade sin publik med dans, musik och mannekänguppvisning.
Kristianstad • Publicerad 26 maj 2008
Dansgruppen presenterade "Ring the alarm". Bilder: Emilia Olofsson
Dansgruppen presenterade "Ring the alarm". Bilder: Emilia OlofssonFoto: 

Eleverna kände för att göra det där lilla extra och den egna skolan har ingen aula. Så sagt och gjort, de hyrde in sig på en riktig teaterscen i stället.

Ett program ställdes samman och på måndagskvällen var det premiär för den första och enda föreställningen.

- Det är elevernas arbete i olika ämnen på "Elevens val" som gjort föreställningen möjlig, säger Ida Jacobsson, lärare i svenska, franska och dans.

- De har lektioner 80 minuter per vecka för att fördjupa sig i olika saker och har hållit på i en eller två terminer.

På scenen medverkade dansgruppen och två olika musikgrupper. Hans Thim och Mikael Skäppegård fick publiken att dra på smilbanden som "nyhetsuppläsare". Det blev mannekänguppvisning av textilslöjdsgruppen, där några av tjejerna sytt sina avslutningsklänningar. Bildgruppen, trä- och metallslöjd samt modellbyggarna hade utställning i foajén. Hemkunskapsgruppen tog ansvar för fikat i pausen.

- Det är en upplevelse att få stå på en riktig scen, säger Ida Jacobsson. Och genom inträde, fika och att allt sköts av eleverna får vi det att går runt.

Karin Hallengren 044 - 28 91 30
Karin Hallengren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.