Elever visar sina möbler i Köpenhamn

Kristianstad • Publicerad 18 maj 2005
Sven Persson vid Snickar akademin med en av stolarna som skall ställas ut vid möbelmässan på Bella Center i Köpenhamn. Bild: OLOF Abrahamsson.
Sven Persson vid Snickar akademin med en av stolarna som skall ställas ut vid möbelmässan på Bella Center i Köpenhamn. Bild: OLOF Abrahamsson.Foto: 

Möbelsnickarelever från Snickar akademin i Kristianstad kommer att ställa ut möbler på Bella center i Köpenhamn i samband med den stora möbelmässan som äger rum 19–22 maj.

– Det är en stor chans för eleverna på Snickar akademin att visa upp sitt kunnande för branschen. De har gjort ett bra jobb och lagt mycket av sin tid på att nå ett bra resultat, säger Stefan Odén, elevernas lärare.

Möbelmässan på Bella Center i Köpenhamn är öppen både för branschen, designers och allmänheten och brukar locka stor publik.

På söndag är den öppen för allmänheten.

I går lämnade Snickar akademins bidrag Wendesområdet ute i Norra Åsum.

Femton elever har designat olika möbler och har jobbat med dessa etappvis. Tolv objekt visas i Köpenhamn.

– Möblerna bygger på ett samarbete med formgivare/arkitekt Nils Gulin. Samtliga möbler är unika och har inte tidigare visats. Samarbetet bygger på att eleverna skall få en förståelse för hur formgivare resonerar och arbetar med sina produkter. Eleverna har medverkat i arbetet från skiss, mockup och slutligen till färdig möbel, berättar Stefan Odén, ansvarig lärare på Snickar akademin.

Lars Åström

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.