Annons

Ellen föddes först i Kristianstad

Kristianstad • Publicerad 3 januari 2005
En timme och sju minuter in på 2005 föddes årets första barn på centralsjukhuset i Kristianstad. Oscar och Joel är nyfikna storebröder till Ellen. BILDer: RONNIE SMITH
En timme och sju minuter in på 2005 föddes årets första barn på centralsjukhuset i Kristianstad. Oscar och Joel är nyfikna storebröder till Ellen. BILDer: RONNIE SMITHFoto: 

Sötare än en liten docka ligger hon och sover i sin speciella babysäng på femte våningen på nyårsdagens eftermiddag. Mamma Ros-Marie Jensen från Vinslöv sitter och vilar i en stol bredvid.

– Hon var beräknad till julafton, berätta Ros-Marie. Och skulle ha blivit vår julklapp.

Annons

– Nu blev hon en nyårsklapp i stället.

Hela familjen är samlad i väntrummet och bröderna Joel, 5 år, och Oscar, tre år, kikar nyfiket på sin helt nya lilla syster, som bara sover och sover. Pappa Calle, som är präst i Träne-Djurröd, är glad åt att det blev en flicka.

– Fast egentligen spelar inte det så stor roll, säger han.

Familjen konstaterar att kusinen Tilda, 5 år, i Broby blev millenniebarnet på förlossningen på CSK - årets först födda 2000.

– Nu har vi själva en årets förstfödda, säger de glatt om Ellen, som vägde 4325 gram och var 54 centimeter lång.

Under nyårsdagens förmiddagstimmar föddes ytterligare två barn i Kristianstad. Den första skåningen föddes i Helsingborg, bara sex minuter tidigare än första bäbisen på CSK.

Karin Hallengren

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons