unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Polisen misstänker att Emilia har mördats

En förundersökning om mord inleddes under tisdagskvällen sedan 20-åriga Emilia hittades död tidigare under eftermiddagen. Hon hittades i samband med tisdagens dykningar i Vramsån.
Emilia hittades på tisdagen död i Vramsån.
Emilia hittades på tisdagen död i Vramsån.
Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi har ikväll inlett en förundersökning gällande mord. Förundersökningen gällande människorov fortsätter och kompletteras med brottsrubricering mord, sa Robert Loeffel, polisens presstalesperson vid 20-tiden på tisdagskvällen.

Kan du säga vad som har lett till den nya brottsrubriceringen mord?

– Jag kan inte säga något om detaljerna, men det material som finns i förundersökningen har presenterats för åklagaren som har fattat det beslutet, säger Robert Loeffel.

Utredningen leds vidare av chefsåklagaren Jenny Lindell vid åklagarkammaren i Kristianstad. Hon säger till TT att det finns omständigheter som gör att utredarna misstänker att kvinnan har mördats, men hon vill inte gå in på vilka.

– Nu ska kroppen undersökas av rättsmedicinare och sedan får vi en klarare bild om kroppen har utsatts för någonting eller inte. Vi måste helt enkelt få reda på dödsorsaken, säger Lindell.

Ingen person har frihetsberövats. Lindell vill dock inte kommentera huruvida det finns någon brottsmisstänkt.

– Förundersökningen är inne i ett väldigt intensivt skede där det sker oerhört mycket åtgärder. Man håller förhör, drar olika slutsatser och kollar upp olika omständigheter. Man har varit ute på platsen med tekniker och det materialet ska analyseras, säger hon.

Tidigare på eftermiddagen meddelade polisen att dykare hade anträffat en avliden kropp i vattnet i Vramsån och att den tillhör kvinnan i 20-årsåldern.

En polisbil stod parkerad i närheten av Vramsån där Emilia Lundberg hittades.
En polisbil stod parkerad i närheten av Vramsån där Emilia Lundberg hittades.

Hur jobbar ni vidare?

– Det vi kan göra nu är att snäva åt platsen ytterligare. Nu blir Tollarp ännu mer intressant för oss, säger Robert Loeffel.

20-åriga Emilia Lundberg var försvunnen sedan den 22 november. Sedan dess har hon eftersökts av anhöriga, polis och frivilligorganisationer.

Dykare sökte efter Emilia under tisdagen.
Dykare sökte efter Emilia under tisdagen.
Foto: Mikael Persson

I lördags gjorde polisen fynd vid ett område i anslutning till Vramsån i Tollarp, och i samband med detta gjorde polisens sökhundar markeringar intill vattnet. Området har varit avspärrat sedan dess.

På tisdagen genomförde Nationella sjöpolisen dykningar i Vramsån. Någon gång under eftermiddagen anträffades hon död i vattnet. Hennes anhöriga underrättades.

Frivilligorganisationen FIKK har de senaste dagarna genomfört flera sökinsatser i Tollarp.

– I detta fallet var det polisen som anträffade Emilia. Nu samlar vi ihop patrullerna vi har på plats och ska kunna erbjuda samtalsstöd om de skulle behöva det, säger Daniel Brodin, verksamhetschef på FIKK.

Runt 50 personer från föreningen deltog i sökandet på måndagen och tisdagen.

– Det här beskedet är väldigt tragiskt, det är fruktansvärt. Vi hade förhoppningen om att anträffa henne vid liv, säger Daniel Brodin.

Foto: Lasse Ottosson

Läs mer

Arkivbild.

Kristianstad

Olycka: Två bilar krockade mitt i by – förare bötfälld

SOS larmades klockan 17.11.

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

Kristianstad

”Proaktiv åtgärd”: 500 hushåll uppmanas att koka sitt dricksvatten

De som har kommunalt vatten i Ekestad, Arkelstorp och längs vägen däremellan uppmanas att koka vattnet innan de dricker det eller använder det i matlagning.

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Nyheter

Man ska ha våldtagit barn i sin bostad

Häktades på måndagen.

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Live

Käftsmällen: Mjällby tappade poäng på stopptid

Bladetsporten direktrapporterade.

Arkivbild.

Kristianstad

Räddningspådrag stoppade trafiken på E22

Flera personer ringde och larmade.

18.15: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Sport

18.15: Här ser du IFK Kristianstad-KS Azoty-Pulawy

Tisdagen den 29 september tar IFK Kristianstad emot KS Azoty-Pulawy i Kristianstad Arena.