"En dikt som berör"

Tre frågor till Jenny Wrangborg som är 24 år och kommer från Kristianstad. Hon tog hem segern med dikten "I den här dikten" i en poesitävling, som arrangerats av Sveriges Radios kanal P3 Star.
Kristianstad • Publicerad 9 april 2009

Du tog hem segern med dikten "I den här dikten" i en poesitävling, som arrangerats av Sveriges Radios kanal P3 Star. Hur känns det?

– Det känns jättebra! Jag skriver på fritiden, eftersom jag arbetar som kallskänka, och beskriver vad jag ser omkring mig. Dikten handlar om hur det kan vara att förlora en vän, om hur man hanterar sorgen och klarar av det. Jag tror att det är en dikt som berör.

När skickade du in dikten till tävlingen?

– Det var i slutet av mars och jag var i Canada då, där jag jobbat det senaste året. En kompis tipsade mig och de fick in sammanlagt 276 bidrag. Nu blir priset att jag får publicitet och dikten uppläst i radion 19 april.

Innebär det här att du kommer att skriva mer?

– Jag hoppas delvis kunna försörja mig på skrivandet framöver. Jag håller redan på att skriva en bok och hur det arbetet går kan man följa på min blogg tiometeroverhavet.bloggspot.com.

Karin Hallengren 044 - 28 91 30
Karin Hallengren
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.