Annons

En levande skylt för Åhusstrand

ÅHUS. –När vi vet vi ska ha många besökare brukar vi ställa ut Nebo Ahocijevic i korsningen med en skylt så alla hittar rätt. Mats Svensson, krögare på Åhusstrand, ligger i träta med kommunen. Anledning: Han anser att de har för få skyltar till sitt hotell.
Kristianstad • Publicerad 23 januari 2001
Nebo Ahocijevic får stundtals agera skylthållare, som här vid Järnvägsgatan-Infartsvägen. –Det blir lite kallt ibland, är allt den hotellanställde säger om jobbet som han tar med jämnmod.
Nebo Ahocijevic får stundtals agera skylthållare, som här vid Järnvägsgatan-Infartsvägen. –Det blir lite kallt ibland, är allt den hotellanställde säger om jobbet som han tar med jämnmod.Foto: Levande skylt.

Åhusstrand har sin officiella skyltning från väg 118, via Stormgatan och Fädriften. Den skyltningen fungerar, det är parter alla ense om.

–Men 75 procent av våra gäster kommer från Flötövägen, över rondellen. Och då finns det inga skyltar som talar om vägen, säger Mats Svensson. Han anser att det har med trafiksäkerheten att göra och hävdar att det är många besökare som snurrar runt i byn, nere vid hamnen och runt Torget – bara för att det inte finns en tydlig skyltning till Åhusstrand.

Annons

–Det behöver inte stå Hotell Åhusstrand, det räcker namnet står med. Men som det är nu ska folk veta att vi finns på Täppet, och kunna tyda de symboler som finns på de olika skyltarna.

På C4 Teknik upplyser Lars Nyström om att man måste följa de regler som finns.

–Förutom den officiella skyltningen har vi symbolskyltning vid Infartsvägen och vid Ellegatan. Alla tre anslutningsvägarna har uppmärksammats, och som lokalt mål är Åhusstrand det mest vägvisade målet i Åhus.

Att det bara är symboler för hotell på en del av skyltarna tror han inte har någon större betydelse.

–Det är internationella symboler för detta. Vid exempelvis Infartsvägen har vi visning till Täppet, Centrum och hamnen. Det är så all vägvisning är uppbyggd, man börjar med området och går ner på det lokala målet där.

Men skyltningen kommer ändå att kompletteras. Vid Färdriftens anslutning till Järnvägsgatan ska en ny skylt upp, med hela namnet utskrivet. Däremot har andra skyltar, som krögarbröderna Svensson själva satt upp runtom i samhället, plockats ner och tagits i förvar av kommunen.

clifford.johansen

@kristianstadsbladet.se

Av Clifford Johansen Tel: 044-18 56 40
Av Clifford Johansen
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons