Annons

En lugn nyårsnatt

Kristianstad • Publicerad 3 januari 2005

Nyårsnatten betraktas som förhållandevis lugn av Kristianstadspolisens inre befäl Jan Larsson.

– Jag kan inte minnas någon nyårsnatt tidigare som vi inte har tagit in någon full.

Annons

Däremot var ett hundratal personer samlade på Stora torg vid tolvslaget, många var berusade och stämningen stundtals hätsk. Men polisen behövde aldrig ingripa. Tidigare på nyårsafton gjorde Kristianstadspolisen gripanden med anledning av narkotikabrott.

Polisen i Skåne registrerade 595 ärenden från klockan 20.00 på nyårsaftonen till 06.00 på nyårsdagens morgon, vilket var fler än tidigare år. Trots det betraktar länsvakthavande befälet Erik Jeppsson det som en lugn natt.

– Det mest allvarliga var en man i 30-årsåldern som träffades av en nyårsraket i ansiktet. Men hans skador är inte livshotande, säger Jeppson.

Olyckan inträffade i Skivarp utanför Skurup.

Enligt Skånepolisens sammanställning registrerades bland annat 38 bränder, 22 lägenhetsbråk, 35 andra bråk, 13 misstänkta rattfyllerier, 57 fall av misshandelsfall och två trafikolyckor med personskador.

Omkring 200 poliser var i tjänst i Skåne under nyårsnatten.

Karin Hallengren

KRISTIANSTAD
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons