Annons

Endast smärre förbättringar i Åhus

Kristianstad • Publicerad 5 september 2003

KRISTIANSTAD. En del smärre förbättringar är det enda idrottsföreningarna som utnyttjar Åhus idrottsplats kan räkna med. Det finns inte ekonomiska möjligheter till större satsningar, konstaterar kultur- och fritidsnämnden i ett beslut.

Beslutet är ett resultat av en förfrågan från Åhus Friidrottsklubb att ställa i ordning idrottsplatsen. I dag är Åhus idrottsplats klassad som parkmark, och sköts därefter.

Annons

Förutom en omklassning vill friidrottsklubben att omklädningsrummen ska rustas upp, att samtliga sarger och all märkning byts ut och att gräsplanen kantklipps. Dessutom ska ny utrustning köpas in och löparbanor samt ansatsbanan för längdhopp göras i ordning. På sikt vill friidrottsklubben ha allvädersbanor.

Kostnaderna för åtgärderna skulle bli omfattande, konstaterade kultur- och fritidschef Bengt-Åke Kjell efter en utredning. Med allvädersbanor och automatbevattning rör det sig om en investering på tre miljoner kronor. Därför konstaterade han att de föreslagna åtgärderna inte kan genomföras. Däremot finns det utrymme för en del mindre åtgärder.

Det är också nämndens uppfattning.

– Vi ser positivt på att det kommer igång verksamhet på idrottsplatsen och ska ha en dialog med Åhus IF och Åhus friidrottsklubb, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Christina Borglund (kd).Matti Stenrosen

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons