Annons

Ett dag-spa i centrum

Kristianstad får sitt första dagspa. Mitt i stan kommer folk att kunna söka avkoppling undan stress och bekymmer. En satsning med större utbud, då Hälsa & Helhet flyttar, gör detta möjligt. –I dag är helheten viktig. Vi vill kunna erbjuda behandling från topp till tå, säger Marie Bergh, Hälsa & Helhets ägare.
Kristianstad • Publicerad 15 januari 2001

När ni hör ordet spa tänker ni kanske på en herrgård på en idyllisk plats ute på landet, långt ifrån stadens avgaser och oljud. Men den 20 januari öppnas Kristianstads första dagspa när Hälsa & Helhet flyttar till nya lokaler på Östra Boulevarden.

–Det är en vision som går i uppfyllelse. Jag har drömt om detta sedan jag var 20, säger ägarinnan till Hälsa & Helhet, Marie Bergh. Den ursprungliga verksamheten kommer fortfarande att finnas kvar med massage, ansiktsbehandling, manikyr, pedikyr och make-up.

Annons

Det som tillkommer är olika typer av kurer där både män, kvinnor och par kan koppla av i ett varmt bad med badoljor, alger eller tång.

–För att få kallas spa krävs det vatten och särskilt utbildade spaterapeuter. Men vi måste heta dagspa eftersom vi inte har någon övernattning, säger Marie Bergh.

Istället finns det för långväga gäster möjlighet att övernatta på First Hotel Christian IV som företaget valt att samarbeta med. En annan hörnsten i spa-verksamheten är maten. På Hälsa & Helhet kommer de som vill att kunna sörpla i sig dagens soppa i baren inomhus eller, under varmare dagar, ute på gården som är tänkt att rustas upp. Det är en stor satsning på ungefär två miljoner kronor, men Marie Bergh säger att hon inte vill tänka på det.

–Jag går på känsla. Min personal är handplockad och fantastisk – dessutom finns det ett behov, säger hon.

Lokalen på 320 kvadratmeter rymmer tio till tolv kunder samtidigt och sju personer kommer att passa upp och behandla trötta kroppar och själar. Kunderna är hälften kvinnor och hälften män i åldrarna 30 till 60 år.

–Vi arbetar i förebyggande syfte. Folk ska kunna komma hit innan det är för sent, säger Marie Bergh.

charlotte.orban

@kristianstadsbladet.se

Av Charlotte Orbán 044-185556
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons