Eva: ”Det är de styrandes fel att hatet gror i samhället.”

Jourhavande reporter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Erik Simander/TT
Arkivbild.

Ansvar är en bristvara tycker många som hör av sig till jourhavande reporter och den här morgonen var det som vanligt flera som efterlyste mer av den varan i samhället.

Eva i Kristianstad är mer än arg. Hon har läst om den somaliska våldtäktsmannen som slipper utvisning, enligt en dom i Högsta domstolen, och som Carolin Dahlman skrev om i måndagens tidning.

– Varför får brottslingarna inga straff och varför har inte offret några rättigheter? Det är offret som får lida medan samhället bara tycker synd om våldtäktsmännen, säger Eva som tycker att det är de styrandes fel att hatet gror i samhället och att fler kommer att rösta på SD, folk som i grunden inte har något emot invandrare, bara de sköter sig.

– Byt ut alla mesiga poliser och politiker och sluta tramsa med de kriminella som kan leva som kungar på våra pengar. Ska min pensionerade morsa behöva betala för att bli nerslagen och rånad?

Uppringaren Nils efterlyser också ansvar, men i en helt annan fråga.

– Jag var på besök på Charlottesborg och såg en man från HSB som klippte gräset på en åkgräsklippare. På gräset låg en plastkasse och han valde att köra rakt över den istället för att ta upp den, säger Nils.

Han berättar att kassen sedan låg utspridd i gräset i form av hundratals små plastbitar som sedan började flyga runt på området.

– Det är dålig stil. Jag har sett flera som gjort likadant, som är för bekväma för att resa sig. Det blir inte bara skräpigt, plast är ju dessutom skadligt för miljön. Antingen saknar folk som gör så här omdöme eller är det brister i instruktionerna till dem, säger han.

Kerstin i Glimåkra har ett helt annat ärende när hon ringer. Hon löser ofta Kristianstadsbladets korsord på helgerna, men nu bekymrar postens nya tömningstider henne.

– Korsordslösningen ska ju vara inne hos er senast på onsdagen om man vill vara med i dragningen, men nu har PostNord slutat att tömma brevlådorna på helgen och även om man postar brevet på måndagen så kan det ta minst två dagar innan det är framme, säger hon.

Christina Ohlsson är ansvarig för dragningen här hos oss. Hon är väldigt glad att Kerstin hörde av sig och förstår problemet, som ju gäller många av våra korsordslösare. Hon hälsar:

– Från och med nu ändrar vi sluttiden till torsdagen så att alla brev hinner fram. Så absolut tidigast torsdag eftermiddag görs dragningen av vinnarna i fortsättningen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.