GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Evenemang

Äntligen finns det lite härliga evenemang att boka in i sommar. Fler tips hittar ni i appen Hej Kristianstad.
Publicerad 24 juni 2021

Kristianstad

Cykeldagarna

Lös ett virtuellt mordmysterium, häng med på ålabodscykling eller testa på Kristianstads häftiga pumptrackbana – allt detta och mycket mer erbjuds under Cykeldagarna. Den 4-8 augusti genomförs Cykeldagarna i kommunerna Kristianstad, Bromölla och Sölvesborg med ambition att få både besökare och invånare att sätta sig på cykelsadeln, ge sig iväg på två hjul, känna sommarbrisen mot ansiktet och uppleva något nytt i våra trakter.

Studiefrämjandet Skåne-Blekinge arrangerar dessa fem dagarna och med lättnader i restriktionerna ser alla programpunkterna ut att kunna genomföras. I vackra Maglehem erbjuds olika rundor, dundra ner för Vångabacken i full fart, var med på välgörenhetslopp och flera intressanta guidade rundor med Svenska Turistföreningen.

För den som redan har spenderat många mil på två hjul finns det flera utmanande upplevelser, vad sägs om att cykla 12 mil med Cybercyklisten, ta en MTB-tur med guide i Hällevik och avsluta veckan med häftiga Strade Rosa i Vånga? Många av turerna är för den som trivs med att ta sig runt i sitt eget tempo, allt från att besöka flera konstnärer eller gårdsloppisar till att delta i något av välgörenhetsloppen som arrangeras av Rotary och Team Rynkeby – God morgon Sverige.

När hela familjen hänger på finns det möjlighet att lösa ett spännande mordmysterium virtuellt medan man cyklar runt Råbelövssjön, leta tillsammans upp alla gulmarkerade cykelcheckpoints med Hittaut och ta en runda i Bromölla och Sölvesborg med Skoj på hoj. För alla åldrar kan man även vara med om fossilvaskning, leta kontroller i Valje och njuta av konserter med lokala band i både Tivoliparken, Kristianstad och vid Brofästet, Sölvesborg.

En spännande premiärrunda är Smaka på Sjöriket som erbjuder en vacker runda på 3,6 mil med lokalt producerade matstopp längs vägen. Med start vid Vånga 77.1 tar man sig fram i egen takt, njuter av omgivningarna och kanske stannar till för ett dopp i någon av de sjöar man passerar.

Cykeldagarna vill inspirera fler att uppleva omgivningar via cykeln, att bidra till ökad rörelse och bättre hälsa något vi alla behöver efter ett tufft år. Vi tror att det finns något för alla under cykeldagarna och vi ser fram mot att träffa många glada cyklister.

http://cykeldagarna.se

www.facebook.com/Cykeldagarna

Kristianstad

Diggiloo

27 augusti kommer Diggiloo till Kristianstads Arenaområde. David Lindgren, Mariette, Jessica Andersson och flera andra av Sveriges älskade artister. I år blir detäven comeback av Tommy Nilsson och Per Andersson. Biljetter säljs på www.nortic.se och Coop City i Kristianstad.

Ovesholm Slott

Ovesholm Sessions

På Ovesholms slott bjuds det in till två konserter precis uppe vid slottet i sommar. 500 sittplatser gör upplevelsen både personlig och intim. Torsdagen den 15 juli är det Lena Phiipssons som gäster slottet och fredagen den 30 juli är det Peter Jöback som bjuder på skönsång. Biljetter säljs på www.nortic.se

Färlöv

Musik på Zara & Emils Veranda

Hemma i Färlöv på deras veranda bjuder Zara och Emil Sigfridsson in till flera musikkvällar i sommar. Flera kvällar blev snabbt fullbokade och de har fått släppa flera konsertdatum allt eftersom. Ta med en stol, glatt humör och något gott att dricka om du vill hälsar Zara och Emil. Datum 8 augusti men fler datum och tider kan bli aktuellt.

Boka platser till en spontan och hjärtlig musikstund på zara@zarasigfridsson.se

Instagram: @zaraksigfridsson

Viby

Spelplats Vinbäcken

Istället för teater bjuder Spelplats Vinbäcken i sommar på musik- och kulturkvällar. Sommarquiz, Svenska hits, Blues, Teatersport, Barnens allsång, jazz, rock och mycket mer kommer att höras från scenen i trädgården i Viby. – Vi jobbar också på att kunna erbjuda mat och dryck i vår fina trädgård i samband med evenemangen, säger Lotta Vinberg Kronbäck. Biljetter finns att köpa via kulturbiljetter.se. Det är lätt att ta sig till Spelplats Vinbäcken med buss, bil eller cykel.

Sommarens program hittar man på www.spelplatsvinbacken.se

Instagram: @spelplatsvinbacken

Kristianstad

Årets bokfestival blir DIGITAL

Anders de la Motte och Måns Nilsson.
Anders de la Motte och Måns Nilsson.

I år blir det en lite annorlunda Kristianstad Bokfestival. Alla program visas digitalt, och vissa kommer att kunna ha en begränsad publik i Kulturkvarteret. Restriktionerna som gäller vid tiden för festivalen tredje - fjärde september avgör hur många som kan komma och temat är I lust och nöd – gör läsning till en del av livet! Det blir färre program men med flera medverkande samtidigt på scen i livestreamade boksamtal med författare, som norska Vigdis Hjorth och Anders de la Motte och Måns Nilsson. Under rubriken Hej Kristianstad bokfestival! möter vi i korta klipp med Agnes Lidbeck, Johan Ripås och Ali Derwish med flera. Det blir även pausunderhållning i olika former och poesi från diktstolen.

Apropå temat I lust och nöd. Böcker kan ge kunskap, upplevelser, överraskningar, glädje och tröst, i bästa fall genom hela livet. Det finns en bok för livets alla skiftningar och slår du följe med den får du tusenfalt igen, oavsett om du behöver en räddare i nöden eller bara sorglös läsning.

Temat för barnens bokfestival ”På liv och död”, kan spegla året som gått både i det stora och det lilla. Förhoppning är att det ska väcka fantasin och inspirera till berättarlust och skapande, speciellt i vår novelltävling Bästa berättelsen för alla mellan 10-19 år. Barnens bokfestival bjuder även på workshop med en bilderboksförfattare och författarbesök med Johan Rundberg som skriver spännande deckare för barn.

Varmt välkommen till Kristianstads Bokfestival 2021!

www.bokfestivalen.se

Kristianstad Kulturkvarteret

Solala -Publiken Bestämmer Tour

Samstämda Solala kommer till Kulturkvarteret i Kristianstad kl 19 den 11 september. För åtta år sedan träffades de tre vännerna hemma i köket en vardagskväll. Några timmar senare hade de gjort sitt första arrangemang och med det startat en ny genre inom svensk vokalmusik. Solala beskrivs som en vokal powertrio och har med ett unikt tonspråk, bländande stämföring och en minst sagt varierad repertoar ackompanjerat av hemmasnickrade rytminstrument skrivit om boken om hur sång i grupp kan låta. I ”Publiken Bestämmer Tour” får publiken vara med och avgöra vilka låtar som spelas. Man kan alltså gå och lyssna hur många gånger som helst och få en ny konsert varje kväll! Dessutom kommer ni få höra nytt material och älskade covers, allt i en intim hemma hos-känsla indränkt i underbar stämsång!

Kristianstad

Karting-VM

Karting-VM äger rum i Kristianstad 3-5 september när klasserna KZ, KZ2 och academyklassen kommer avgöras. För Kristianstad Kartingklubb är det tredje gången på fem år som föreningen arrangerar VM i karting tillsammans med Kristianstad kommun och Event i Skåne. Event i Skåne har under en längre tid varit delaktig i arbetet med att ta stortävlingarna till Kristianstad och med det stärka Sverige och Kristianstad som ett kartingfäste.

Carina AdamsbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.