Annons

Falska märkesjackor sålda på nätet

Kristianstad • Publicerad 24 september 2003

KRISTIANSTAD. Polisen i Kristianstad har för första gången slagit till mot en misstänkt försäljning av falska varor på nätet.

Det är den svenske generalagenten av de exklusiva dunjackorna i 5000-kronorsklasssen av märket Canada Goose som uppmärksammat att sådana jackor bjöds ut till försäljning på en marknadsplats på nätet.

Annons

Leverantören gjorde ett provköp, kunde konstatera att det uppenbarligen rörde sig om falska jackor med tyg och dun av sämre kvalitet än originalet.

I måndags eftermiddag grep polisen en 31-årig man i Kristianstad. Mannen misstänks för delaktighet i försäljningen av falska Canada Goose-jackor. Han anhölls av åklagare på måndagskvällen. På tisdagseftermiddagen beslutade åklagare att mannen ska stanna kvar hos polisen tills vidare.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons