Fängelse får JO-kritik

Kriminalvårdsanstalten i Kristianstad får kritik av JO sedan en intagen inte fått reda på att han hade en tid hos sjukvården.
Kristianstad • Publicerad 14 mars 2008

I sitt remissvar till JO har Kriminalvården Region Syd ingen förklaring till varför den intagne inte fick reda på att han hade en tid hos en ortoped och därför aldrig kom iväg. Det kan ha berott på bristande kommunikation eller på att transporten inte har kunnat genomföras på grund av personalbrist.

JO Cecilia Nordenfelt erinrar i sitt beslut om Kriminalvårdens skyldighet att se till att intagna som behöver hälso- och sjukvård vårdas enligt de anvisningar som ges av läkare.

Det förutsätter bland annat att Kriminalvården i tid uppmärksammar och på lämpligt sätt åtgärdar kallelser från sjukvården som avser behandling av intagna. (TT)

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.