Annons

Fängelse för avsågat hagelgevär

Kristianstad • Publicerad 18 januari 2001

Det blev tio månaders fängelse för den 50-årige man som råkade duscha sig själv i amfetamin när han kastade ut en påse med pulvret ur bilen. Mannen var förföljd av en polisbil norrut mot Arkelstorp och ville därför göra sig av med narkotikan.

Pulvret på hans kläder skvallrade dock om vad det var poliserna sett honom kasta ut. Mannen förstod att loppet var kört när han satt med fullt av vitt pulver på sig i bilen. Han erkände därför att han varit och köpt 20 gram amfetamin. Polisen gjorde husrannsakan hos mannen och hittade då bland annat ett avsågat hagelgevär, 22 hagelpatroner och en stor mängd narkotikaklassade tabletter.

Annons

Hagelgeväret stals vid ett villainbrott i Broby redan sommaren 1999 och har varit på drift sedan dess.

Mannen säger att han några veckor före gripandet kört hem till en kvinna och då såg en plastväska som stod lutad mot en bil. Väskan innehöll ett hagelgevär. Han tog hem det och sedan blev det, enligt honom, liggande i en garderob.

Tingsrätten släppte mannen ur häktet när domen föll i går eftermiddag.

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons