Fängelse för slag mot arrestvakt

Kristianstad • Publicerad 7 maj 2005

Tingsrätten har dömt en 33-årig man till en månads fängelse för att han gjort motstånd i arresten i polishuset i Kristianstad och även slagit till en arrestvakt i ansiktet.

Mannen togs för fylleri på kvällen, fredagen den 7 januari. Vid fyratiden på morgonen behövde han gå på toaletten och eskorterades dit av en polis och en arrestvakt. De berättar att han sedan inte ville återvända till cellen, utan började göra motstånd genom att spjärna emot med benen och kränga med kroppen. Dessutom fick han in ett slag med armbågen i ansiktet på arrestvakten. Slaget orsakade blodvite och tandskada.

Mannen kom inte till rättegången. Han hade dock i polisförhör förnekat att han medvetet slagit till arrestvakten, men medgett att han stretade emot med fötterna.

Tingsrätten konstaterar att det är stadgat fängelse för de aktuella brotten våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman, och eftersom mannen ansetts olämplig för samhällstjänst så fick det bli ett fängelsestraff.

Lennart Svenezon

SAXO
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.