"Färdtjänsten kan inte bli sämre än vad den är nu"

Kritiken mot det nya färdtjänstsystemet som infördes vid månadsskiftet är massiv. Margareta Mårtensson-Rosén i Kristianstad är en av många som drabbats och i torsdags var måttet rågat: – Då brydde jag mig inte ens om att ringa till färdtjänst och försöka beställa. Jag tog vanlig taxi till och från jazzkonserten. Det fungerade.
Kristianstad • Publicerad 13 juli 2002
Tröttnat på färdtjänst. Margareta Mårtensson-Rosén har råkat ut för den försämrade servicen från färdtjänst flera gånger och ilsknat till.Bild: WILLY ALM
Tröttnat på färdtjänst. Margareta Mårtensson-Rosén har råkat ut för den försämrade servicen från färdtjänst flera gånger och ilsknat till.Bild: WILLY ALMFoto: 

Margareta Mårtensson-Rosén blev änka för några år sedan, men har bestämt sig för att inte sitta ensam hemma och sucka. Trots sina 73 år och handikapp odlar hon gärna sina intressen och vill ut på de evenemang som intresserar henne. Hon är berättigad till färdtjänst sedan åtta år och har utnyttjat det flitigt.

– Det har fungerat utmärkt fram till den här förändringen. Men nu kan det inte bli sämre än vad det blivit, säger hon rakt på sak. När Bo Kaspers Orkester och Lisa Nilsson skulle medverka på Kristianstadsdagarnas invigningskväll beställde Margareta Mårtensson-Rosén färdtjänst både dit och hem i god tid.

– Konserten var fantastisk, jag gillar jazz. Det var en härlig kväll ända tills jag skulle hem. Det kom ingen bil. Jag fick låna en mobiltelefon av en ung tjej och efter en timme när nästan alla gått hem kom jag fram. Då fanns det ingen beställning, påstod de, men skickade en bil omedelbart från Åhus som har kvälls- och nattkörningarna. Hon vill inte rikta kritik mot chaufförerna som hon tycker är både trevliga och hjälpsamma.

– Men det hjälper ju inte om de inte får korrekta beställningar. Och så tror jag att många kunder är onödigt gnälliga mot dem trots de inte bär skulden. Det kan inte vara roligt, konstaterar hon.

Gång på gång påpekar hon att hon inte är rädd för att säga vad hon tycker, men hon vet att många gamla människor är det och tycker synd om dem som bara sitter och väntar och väntar.

Hon tar ett annat färskt exempel. För en tid sedan skulle hon åka och köpa en stol till sin uteplats.

Butiken ligger på andra sidan av stan och hon beställde resan dit med hemresa efter tre kvart samtidigt.

– Dit kom jag men inte hem. Det kom ingen bil och jag kom inte fram till beställningscentralen förrän efter en halv timma. Så här kan det bara inte vara. Jag har talat med Skånetrafikens samordnare och ska skicka mina taxikvitton dit.

Att en taxiägare redan ställt sin bil i protest och att fler överväger att göra det tycker Margareta Mårtensson-Rosén är bra:

– Något måste göras i den här röran. Det är en adekvat åtgärd och bra protest, anser hon.

lena.timelin

@kristianstadsbladet.se

Av Lena Timelin 044 - 18 55 12
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.