Annons

Färlövsbor har tröttnat på skymmande häckar

Boende i Färlöv har fått nog av de höga häckarna som skymmer sikten intill skolan. – Det är en ren trafikfara, säger Bo Berglund upprört. Historien om häckarna började vid en bystämma förra året. De boende påpekade att häckarna måste klippas. Men ingenting har hänt.
Kristianstad • Publicerad 27 augusti 2001

I korsningen Tre Gretors väg och Börje Trolles väg skymmer de kommunägda häckarna sikten och utgör därmed en trafikfara, menar Bo Berglund. Han tycker det är för dåligt att häckarna inte klippts ner än. Trots att byborna enligt honom har fått löfte om att så skall ske. Nu är saken polisanmäld för andra gången, berättar han. Det var vid en bystämma i slutet av oktober förra året som kravet på klippning av häckarna kom upp. Byborna väntar fortfarande på att få det gjort. Bo Berglund berättar att det många gånger varit nära olyckor i korsningen. – Det är riklig trafik här med bussar och allt, säger han. Speciellt olyckligt tycker han hela häckhistorien är eftersom de ligger i anslutning till skolan. – Det skall väl inte behöva hända en riktig olycka innan det blir något gjort, betonar han. Trafikingenjör Stefan Fransson på C4-teknik känner inte till problemet. Men säger: – Det är inte alls bra att man inte har sikttrianglarna fria. Häckarna skall vara högst 80 centimeter höga. De i korsningen Tre Gretors väg och Börje Trolles väg är en meter och 80 centimeter höga, berättar Bo Berglund. Stefan Fransson säger: – Vi har naturligtvis lika stor skyldighet att följa byggnadsnämndens normer. Han fortsätter med att säga att det här måste åtgärdas snarast. jimmy.vulovic @kristianstadsbladet.se

Av Jimmy Vulovic 044-18 55 81
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons