Annons

Färlövsklass fann ballong från fjärran

FÄRLÖV. Samtidigt som barnkulturveckan firas för fullt på Färlövs skola, smids stora planer. Det är barnen i klass 3/5 B1 som ska återgälda en högst ovanlig hälsning från utlandet.
Kristianstad • Publicerad 5 september 2001

Det var för ett par veckor sedan som en ballong hittades i närheten av skolan. På ballongen står någonting på nederländska som ingen är riktigt säker på vad det betyder. Ordalydelsen är ”De Scholen zijn weer begonnen” och i ett snöre hänger ett kort med en adress. – Vi blev lite överrumplade när vaktmästaren kom med ballongen, men fann oss snabbt och har bestämt att släppa i väg en likadan ballong, berättar Camilla Martinsson, klasslärare. Hon och barnen letar som bäst efter en lite tjockare ballong som ska hålla för uppdraget. Bland annat har kontakt tagits med väderstationen i Everöd. – Jag ringde dit och hörde om de kunde hjälpa oss, men har ännu inte fått tag i rätt person, förklarar Camilla Martinsson. Det är alltså inte klart när uppsläppet kan bli av, men förutom det ska hon och barnen också skicka ett brev på engelska och svenska till den adress som följde med den upphittade ballongen. – Min förhoppning är att det ska uppstå brevväxling med någon skolklass i Holland och sedan får vi se var vår egen ballong med våra hälsningar hamnar – det kanske blir i Fjälkinge, säger hon och skrattar. nyheter@kristianstadsbladet.se

Av Peter Maunula 040-18 55 63
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons