Fem restauranger till salu i Kristianstad – på två veckor

De senaste veckorna har flera restauranger i Kristianstad med omnejd lagts ut till försäljning.
Bara i innerstan ligger annonser ute på Blocket på fem olika matställen.
– Det är inte så lätt att sälja i dessa tider, säger Mario Hicheri, ägare till Coffeehouse & PS!.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kristianstad/Åhus • Publicerad 19 februari 2023 • Uppdaterad 24 februari 2023
Ebisu Bubble Tea är en av restaurangerna som på sistone har lagts ut till försäljning.
Ebisu Bubble Tea är en av restaurangerna som på sistone har lagts ut till försäljning.Foto: Lasse Ottosson

Den 21 januari las La Marina Restaurant i Åhus ut till försäljning på Blocket.

Drygt två veckor senare hade fyra restauranger i centrala Kristianstad också lagts ut till försäljning på marknadsplatsen.

Addera att Coffeehouse & PS! varit till salu sedan mitten av december och du har totalt fem restauranger i Kristianstad och en i Åhus som söker nya ägare.

Beli Ademsson köpte ifjol Narin Yuseins restaurang Novum (tidigare Narins) och öppnade istället curryrestaurangen Shalimar.
Beli Ademsson köpte ifjol Narin Yuseins restaurang Novum (tidigare Narins) och öppnade istället curryrestaurangen Shalimar.Foto: Ingela Rutberg

Den italienska restaurangen La Marina Restaurant, belägen intill rondellen i Åhus, genomförde ett ägarbyte för ett år sedan men är nu till salu på nytt.

Två Kristianstadsrestauranger som riskerar att bli kortvariga är Shalimar och Ebisu Bubble Tea. Den förstnämnda öppnade på Södertorg 1 januari 2022. Precis som kedjans två restauranger i Island och Storbritannien har de satsat på curry och tandoori.

Kb/NSk har varit i kontakt med ägarna till Shalimar, som inte velat uttala sig kring att restaurangen nu är till salu.

Emma Vu är en av delägarna till relativt nyöppnade Ebisu Bubble Tea.
Emma Vu är en av delägarna till relativt nyöppnade Ebisu Bubble Tea.Foto: Lasse Ottosson

Ebisu Bubble Tea öppnade så sent som 7 juni 2022 och är ett kafé inriktat på bubbelte, men säljer även vietnamesisk mat.

Ägarduon skriver i annonsen att inventarierna medföljer vid ett köp och välkomnar diskussioner kring andra idéer och tankar än den nuvarande inriktningen.

Lilla Nam Viet Restaurang på Västra Storgatan är ytterligare en vietnamesisk restaurang som nyligen lagts ut till försäljning. Det är inte första gången den är till salu. När den las ut till försäljningen hösten 2020 förklarade ägarna att de har så många matgäster att de behöver en större lokal.

”Om barnen blir sjuka måste jag stänga restaurangen och åka hem.”
Julianna Nguyen, ägare till Nam Viet Restaurang

Anledningen till att den nu säljs är att ägaren Julianna Nguyen flyttat till Hässleholm.

– Jag har småbarn, så det är jättesvårt att jobba nu. Jag får åka fram och tillbaka. Om barnen blir sjuka måste jag stänga restaurangen och åka hem, så jag vill gärna sälja den, säger Julianna Nguyen.

Är det aktuellt att öppna något i Hässleholm?

– Ja, jag tänker det.

Men det är inget som är klart?

– Nej, jag vill gärna bli av med detta först och måste ansöka hos kommunen. Jag har lokalen men jag kan inte ha två samtidigt, så jag vill gärna sälja detta först.

En desto mer hemlighetsfull försäljning är den som på Blocket marknadsförs som ”Populärt etablerat matställe i Kristianstad”, men där någon övrig information om vad det är för restaurang inte framgår.

Mario Hicheri är ägare till Coffeehouse & PS!.
Mario Hicheri är ägare till Coffeehouse & PS!.Foto: Karin Ferneborg

Den annons som legat ute klart längst på Blocket är Coffeehouse & PS!. Ägaren Mario Hicheri beskriver i annonsen att försäljningsplanerna funnits sedan före coronapandemin bröt ut. Anledningen till försäljningen är privata skäl.

– Det är inte så lätt att sälja i dessa tider. Det har varit till salu i två–tre månader nu men jag vet inte hur lång tid det tar att sälja eller få stället sålt, säger Mario Hicheri och fortsätter:

– Vi förväntade oss inte att få det sålt så kvickt med tanke på vad som pågår med krisläget i landet och världen över, men för oss känns det som ett bra beslut.

Kedjan har även en restaurang i Sölvesborg, som Hicheri stängde i november efter en konflikt med fastighetsägaren rörande råttor i lokalen. Huruvida den också kommer säljas är okänt.

– Jag kan inte yttra mig då det ligger hos en advokat, säger Hicheri.

Fotnot: Kb/NSk har utan framgång sökt La Marina Restaurant och Ebisu Bubble Tea.

Robert RosénSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.