Festivaltipset

Louice Helgesdotter, hotellchef Christian IV.
Kristianstad • Publicerad 4 juli 2008
Louice Helgesdotter, Åhus. Bild: Tommy Svensson
Louice Helgesdotter, Åhus. Bild: Tommy SvenssonFoto: 

Vad är Kristianstadsdagarna för dig?

- Det är någonting som sätter Kristianstad på kartan. Det både händer saker och ting i stan som lockar folk utifrån men samtidigt finns det utrymme för det lokala och den lokala besökaren. För mig är Kristianstadsdagarna också ett tillfälle att träffa vänner som jag inte har träffat på ett tag.

Kommer du att vara på årets Kristianstadsdagar?

- Självklart. Jag väljer både ut speciella guldkorn men gillar också stämningen i stan, gemytet och alla människor i rörelse. Jag brukar gå på tivolirocken men kommer i år istället att introducera min son på 4,5 år i konsertvärlden genom att lyssna och se Magnus Uggla i Tivoliparken.

Beskriv Kristianstadsdagarna med tre ord.

- Happenings, gemyt och vänner.

Har du något särskilt minne från tidigare år?

- När Carola uppträdde 2006 bodde hon på hotellet och blev hastigt sjuk. Vi fick fixa fram läkare men det var inte mer än en vanlig förkylning och lite halsont. Det är häftigt med Kristianstadsdagarna. Först möter jag artisterna privat i jobbet och sedan några timmar senare ser jag de på scen.

Helena Carlsson 0451–830 50
Helena Carlsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.