Annons

Fina fynd på auktion

Kristianstad • Publicerad 27 september 2003
Utroparen Nils-Göran Persson i aktion under gårdagens auktion.Bilder:: BOSSE NILSSON
Utroparen Nils-Göran Persson i aktion under gårdagens auktion.Bilder:: BOSSE NILSSONFoto: 

Spelbord i nyrokoko, skrivbord i barockstil eller skinnfåtöljer i dansk design.

Det är bara ett axplock av vad som går under klubban när Kristianstads Auktionsverk ställer till med den månatliga auktionen i lokalen på Härlöv.

Annons

Igår var det första dagen av två då de något billigare sakerna för upp till en tusenlapp såldes.

– Det är en hel del partilådor med blandat gods. En hel del LP-skivor har sålts idag, sade Torbjörn Appelqvist för Kristianstads Auktionsverk.

En av besökarna i auktionshallen var David Bjurén från Bromölla. Han var först och främst ute efter en vattenskopa av koppar från 1800-talet.

– Det är ett fint arbete som jag tittade ut under torsdagen. Jag samlar på koppar och krukor och andra bruksföremål, sade han.

För honom har samlandet blivit något av en hobby.

– Man måste ju ha en hobby. En del spelar golf och jag samlar.

Visningen av föremålen pågick under två dagar inför auktionen, då intresserade kunde lägga anbud på föremålen. Idag går mer exklusiva saker under klubban, som möbler och smycken. Ett av de mer intressanta objekten är en silverbägare från 1700-talet.

Marcus Haraldsson

kristianstad
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons