Fler besöker museet

Allt fler besöker Regionmuseet Kristianstad. Förra året gjordes 130 000 besök på Regionmuseet Kristianstad/Landsantikvarien i Skåne, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med 2009.
Kristianstad • Publicerad 7 januari 2011

Från 115 000 besök 2009 till 130 000 2010.

Trenden med fler besökare gäller de flesta av landets regionala museer, enligt en sammanställning från Riksförbundet Sveriges museer.

"Det är glädjande att museibesöken fortsätter att öka. Museerna spelar en viktig roll för städers och regioners attraktionskraft och lockar varje år miljontals besökare", säger Mats Persson, generalsekreterare på Riksförbundet Sveriges museer i ett pressmeddelande.

För tredje året i rad ökade även antalet besök på landets centralmuseer. Totalt gjordes 7,2 miljoner besök på något av centralmuseerna under året. Det är en ökning med 3 procent jämfört med 2009.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.