Fler landskamper till Kristianstad

Fler handbollslandskamper väntar i Kristianstad Arena. Herrlandslaget har en "förolympisk" turnering i juli mot Danmark, Norge och ett fjärde land och damlandslaget spelar sin EM-kvalmatch mot Tjeckien i juni.
Kristianstad • Publicerad 10 januari 2012

Svenska handbollslandslagets vd, Stefan Lövgren, presenterade nyheten vid en presskonferens under måndagen, samma dag som Svenska handbollslandslaget spelar träningsmatch mot Ryssland.

– Vi kommer tillbaka till Kristianstad i två ärenden. Damlandslaget spelar sin sista kvalmatch i EM-kvalgruppen och avslutar med Tjeckien den 2 eller 3 juni. Vi kommer även tillbaka med herrlandslaget son spelar Scandinavian Open-turnering den 19 och 20 juli. Det blir Sverige, Danmark, Norge och ett fjärde lag som ännu inte är klart. Det kan ses som en förolympisk turnering, säger han.

– Riktigt roligt, inte minst att damlandslaget spelar här. det har de inte gjort tidigare, säger kommunstyrelsens ordförande, Pierre Månsson (FP), som deltog vid presskonferensen.

Han ser inget problem med att herrturneringen spelas samtidigt som Åhus Beachhandboll.

– Man kan välja att se som att de krockar, men man kan också säga att de kompletterar varandra och det är det vi tror, säger Pierre Månsson.

– I gruppen i Skandinaviska handbollsförbundet presenterade vi att det blir samtidigt som beachhandbollen, men det ses enbart som positivt från de andra länderna Danmark och Norge. De vet mycket väl vad det är för något, säger Stefan Lövgren.

Marcus Haraldsson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.