Brand rubriceras som mordbrand

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Peter Åklundh

Flera fordon skadades när det brann på två olika adresser i Åhus. Larmet om den första branden kom strax innan klockan sju och då brann det för fullt i en vinklad garagelänga på Kavrövägen.

– Det var full fyr när vi kom dit. Någon bil blev helt utbränd och någon rejält rökskadad. Sedan är det vinterdäck och annan garageutrustning som blivit förstörd i branden. Totalt är det tio garageportar i den ena vinkeln som är drabbad av rökskador, säger Anders Olofsson, vakthavande brandingenjör.

Ungefär en halvtimme efter det första larmet kom ytterligare ett larm. Det visade sig att det brann i en moped på Koggvägen.

– När vi arbetar med den första branden får vi larm om att det brinner i en lekplats 1200 meter därifrån. Då hade vi slagit ner branden så pass att vi kunde lämna med en bil och släcka ner den.

  Totalt deltog 15 personer från räddningstjänsten i Kristianstad och Åhus i släckningsarbetet.

  Polisen har spärrat av garagelängan på Kavrövägen för att kunna göra en teknisk undersökning. Polisen upprättade på lördagen en anmälan om mordbrand, då det fanns risk för att branden hade kunnat sprida sig till intilliggande byggnader.

  Eftersom mopeden som brann på Koggvägen var stulen rubricerar polisen det ärendet som tillgrepp av fortskaffningsmedel.

  Finns det något samband mellan de två bränderna?

  – Med tanke på tidpunkterna och att båda bränderna är i Åhus så går det inte utesluta någon form av samband, säger Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral.

  En handfull fordon, fyra bilar och en MC, skadades i olika omfattning i branden på Kavrövägen. Mopeden på Koggvägen blev helt förstörd.