Annons

Flera trafikolyckor på morgonen – halt på vägarna

På väg 118 och på E22 skedde flera olyckor i måndagens morgontrafiken. ”Det var rätt förrädiskt”, säger räddningstjänsten om det hala väglaget.
Kristianstads kommun • Publicerad 3 februari 2020
Måndagsmorgonens halka orsakade många avåkningar och olyckor.
Måndagsmorgonens halka orsakade många avåkningar och olyckor.Foto: Mikael Persson

Särskilt väg 118 norr om Rinkaby var olycksdrabbad på måndagen. Tre olika bilar körde in i mitträcket – på nästan precis samma plats. Larmen inkom med jämna mellanrum mellan 06- och 08.30-tiden.

– Alla olyckorna berodde på halka, konstaterar räddningstjänstens inre befäl Mikael Svensson.

Annons

Vägen fick stängas av i omgångar, men ingen person ska ha fått några allvarliga skador.

Olyckan vid Fjälkinge orsakade köer på E22.
Olyckan vid Fjälkinge orsakade köer på E22.Foto: Läsarbild

I höjd med Fjälkinge körde flera bilar ihop vid 06.45-tiden. Olyckan skedde i riktning mot Kristianstad och en person fördes till sjukhus.

Vid Gualöv körde en personbil av E22 strax efter klockan 07. Bilen, som var på väg mot Kristianstad, fick sladd i det hala väglaget, slog emot mitträcket och hamnade därefter ute på en åker.

– Temperaturen växlade lite kring midnatt. Här låg det strax under nollan i morse och norr om Kristianstad var det fler minusgrader. Det var rätt förrädiskt, den klassiska svarthalkan. Det är ingen snö men ändå halt, säger Mikael Svensson från räddningstjänsten.

En annan singelolycka inträffade på väg 118 strax norr om Rödaledsrondellen vid 07.30-tiden. Polisen uppger att bilen inte behövde bärgas och att ingen behövde uppsöka sjukvård.

I Östra Göinge kommun inträffade tre viltolyckor under morgonen. Det rör sig om påkörda rådjur på Hässleholmsvägen väster om Knislinge och vid Färgeshult, och en vildsvinskrock i Sibbhult. Inga personskador har rapporterats.

Martin SöderbergSkicka e-post
Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons